Élet-Stílus

Tizenhetedik gyermekét várja egy kiskunhalasi asszony

kismama (kismama, )
kismama (kismama, )

Az asszony úgy véli, az élet ajándék, amit nem szabad csak úgy eldobni.

A kiskunhalasi Tóth Zoltánné Idáról és népes családjáról a baon.hu számolt be egy évvel ezelőtt is. A 42 éves asszony akkor még nem sejtette, hogy 2012-ben megérkezik majd 17. gyermeke is, viszont elmondta, férjével a nagy családot nem tervezték, egyszerűen így alakult. „Az egy élet, nem lehet eldobni. Főleg amikor nőnek, és látom, hogy mi lesz belőlük” – tette hozzá.

A család egyébként egy kétszobás házban él Kiskunhalas külterületén. A tizenhetedik gyermek érkezésének természetesen nagyon örülnek, és hogy jobban elférjenek, a teraszt konyhává alakították, így ezután már három szobát tudnak lakni. „Ha szűkösen is, de elférünk, ahogy eddig is” – mondta az édesanya, aki egyébként egyelőre nem tudja, hogy kisfiút vagy kislányt hord-e a szíve alatt.

Bár a kiskunhalasi Tóth család kétségkívül hatalmas, még nem országos rekorderek. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének adatai szerint ugyanis az országban él olyan család is, ahol a szülők húsz gyereket nevelnek.

94 gyerek a világrekord

A világ legnagyobb családját egyébként egy indiai férfi tudhatja magáénak: Ziona Chana összesen 39 feleséggel és 94 gyermekével él egy fedél alatt, mindezt teljesen legálisan. A férj egy hotelnyi házban él népes családjával, a hálószobájához legközelebb mindig a legfiatalabb felesége alszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik