Élet-Stílus

Tele a hócipőnk a borotvával

Mutatunk egy módszert, amit használva egy életre búcsút mondhatunk a közutálat tárgyainak, a borotvának és a gyantának is.

Borotva, gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém – bátran mondhatjuk, hogy ezek közutálat tárgyai. Kiküszöbölésükre találták fel a tartós szőrtelenítést, a lézer vagy az IPL villanófény segítségével. Ezzel a két módszerrel évekre megszabadulhatunk a szőrszálainktól, nem csak pár nap, hét erejéig. A kettő közül az IPL a jobb, mert nem jár fájdalommal, ráadásul gyorsabb és olcsóbb is. Tartós, de nem fáj?

A varázsszó az IPL

 

Az IPL villanófényes tartós szőrtelenítés a következőképpen zajlik: a villanófény fájdalommentesen égeti ki a növekedési stádiumban lévő szőrtüszőket, a szőrszál kihullik, az elsorvadt szőrgyökér pedig nem termel több szőrt. Kb. 6-10 kezelés szükséges ahhoz, hogy a szőrök tartósan kipusztuljanak, és 6-7 évig ne is nőjenek vissza a kezelt területen. Általánosságban elmondható, hogy 4-5 hónap alatt 90%-os szőrzetcsökkenés érhető el. Mindezt maximálisan biztonságosan: nem sérül meg a bőr felszíne, nem gyullad be a szőrtüsző. IPL szőrtelenítésnél kizárólag pozitív mellékhatásokat tapasztalhatunk a fénytartomány szélessége (400-1200 nanométer) miatt: elhalványítja a bőrhibákat, hajszálereket, pigment- és májfoltokat. Sokunk álma ez, nem igaz?

Szőrtelenítő gépet a fa alá

Eddig ilyen kezelést csak kozmetikai szalonban lehetett igénybe venni, de a karácsonyi időszak közeledtével kinek van ideje számos más teendője mellett még szalonba rohangálni? Ugye, hogy senkinek? Nem beszélve a borsos költségekről, hiszen 500 ezer Ft fölötti összegre is rúghat egy IPL kúra ára egy átlagos fővárosi kozmetikai szalonban.

Szerencsére már léteznek otthoni használatra kifejlesztett IPL szőrtelenítő készülékek, melyekkel diszkrétebben és egyszerűbben (idő, hely megkötés nélkül) szőrteleníthetjük magunkat, persze ugyanolyan hatékonysággal, csak olcsóbban.

Nyilván nem árt körbenézni, mielőtt vásárolnánk, mert nagyon eltérő árú és képességű gépek vannak a piacon. Fontos tudni, hogy kb. 10 ezer villanás szükséges egy ember teljes tartós IPL szőrtelenítésére, így tulajdonképpen csak olyan készüléket érdemes venni, ami ezt tudja. Ha nagyobb villanásszámú gép mellé tesszük le a voksunkat, akkor akár párunk is használhatja a készüléket, így duplán jól járunk! Így talán Őt is könnyebb lesz rábeszélni a hőn áhított karácsonyi ajándékra!

Ha szeretne még többet megtudni a témáról, látogasson el az alábbi weboldalra: SzorStop.hu.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik