Élet-Stílus

Az ünnepek a legkárosabbak

Lakástűz (lakástű)
Lakástűz (lakástű)

Az előkészületek és a rossz időjárási viszonyok miatt másfélszeresére nő a balesetek száma december 23. és január 5. között.

Csaknem 50 százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma december 23. és január 5. között, miközben az átlagnál másfélszer több káreseményt jelentenek be ebben az időszakban – derül ki a PBA Biztosítási Alkusz Kft. közleményéből.

Az év végén ugyanis olyan balesetek fordulnak elő, amelyek az év többi részében nem annyira jellemzőek: ilyen a hó, ónos eső és jég okozta károk, vagy az ünnepek alatt a lakásban történő káresemények.

Az ünnepi előkészületek miatt ebben az időszakban több háztartási baleset történik. A tűzesetek számának emelkedésében szerepet játszanak a rossz minőségű karácsonyfaizzók és az őrizetlenül hagyott gyertyák, csillagszórók.

A közlekedési balesetek számának növekedését befolyásolják a rossz időjárási viszonyok, emellett ebben az időszakban több olyan ember ül autóba, aki az év többi részében az átlagosnál lényegesen kevesebbet közlekedik. Gyakoriak a csúszós utak miatt bekövetkező közlekedési balesetek, sok gyalogos esik el a jeges járdákon, és a tetőről lezuhanó hótömbök is jelentős károkat okozhatnak – olvasható a biztosításközvetítő közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik