Élet-Stílus

Amitől elmúlik a fogfájás

fogorvos (fogorvos, fogfájás, )
fogorvos (fogorvos, fogfájás, )

Hihetetlen, de a kínzó fájdalom ellen a tea és a bedörzsölés is hatásos lehet.

A fogfájás talán az egyik legkellemetlenebb fájdalom a világon. Ha begyullad a fog, sajnos a fogorvos sem tud minden esetben azonnal hozzányúlni, ugyanis fontos a gyulladást csillapítani. Nagy segítségünkre vannak ebben a gyógynövények.

A fogfájás néha annyira erőteljesen jelentkezik, hogy szinte semmi egyébre nem tudunk koncentrálni, minden gondolatunkat a fájdalom köti le. Bár a fájdalomcsillapítók azonnali hatással kecsegtetnek, sajnos ez sem válik be minden esetben. De miért is kapkodnánk egymás után a tablettákat, ha gyógynövényeket is használhatunk a probléma kezelésére. Ha begyulladna a fogunk, használjuk a következő gyógynövényeket!

Mezei zsurló vérzésre, gyulladásra

Népies nevén hívják békalábnak, sikárlófűnek, békarokkának is ezt a kora tavasszal nyíló gyógynövényt. Főként szántóföldeken, töltéseken, árokpartokon található meg, és a fenyőfákhoz hasonló felépítésűek.

Vérzéscsillapító hatása miatt régóta nagy becsben tartják, de vese- és hólyagmegbetegedésekre is az egyik legjobb természetes gyógyszer. Vérzéscsillapításhoz egy csésze forró vízhez adjunk 2-3 púpozott teáskanál zsurlót, és igyuk meg. Fogínyvérzés és gyulladás esetén keverjük össze orbáncfűvel, forrázzuk le, és 1-2 csészével igyunk meg belőle napközben.

Ha kíváncsi, milyen gyógynövények tesznek jót a gyulladásnak és a fájdalomnak, kattintson ide.

Forrás:

Fogfájás? Használjon gyógynövényeket! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik