Élet-Stílus

Szőr nélkül egy életen át

Gyanta és borotva helyett olyan módszereket mutatunk, melyekkel egy életre megszabadulhat a szőrtől.

A technika fejlődése számos olyan módszerrel ajándékozta meg a szépülni vágyókat, amelyek segítségével tartósan eltüntethetők a testen megjelenő szőrszálak. Érdemes azonban tudni, hogy nincs olyan eljárás, amellyel egyetlen kezelés alatt végleg megszabadulhatunk minden kellemetlen szőrszáltól – a legtöbb esetben több kezelésre van szükség a hosszú távon is vállalható eredményhez, és még így is visszanőhetnek apróbb, gyenge szálacskák az évek múlásával. Ráadásul, mivel a tartós eljárások nem olcsók, érdemes viszonylag kisebb felületen alkalmazni őket. Az arc zavaró szőrszálai például kiválóan eltüntethetők a modern módszerekkel (az anyajegyekből kinövő szőrszálakat viszont tilos kezelni), de a hónalj és a bikinivonal is simává varázsolható így. Természetesen a nagyobb felületek, például a lábszár kezelése sem lehetetlen, de sokkal nagyobb időbeni és anyagi befektetést igényel. Vegyük sorra, mi mindent választhatunk a tartós szőrtelenítési eljárások közül!

Elektrolízis

A legrégebbi tartós szőrtelenítési eljárás, amely már az 1800-as években is ismert volt. Az elektrolízis során hajszálvékony tűt vezetnek a szőrtüszőbe, s ezen keresztül gyenge elektromos áramot juttatnak bele: az áram elpusztítja a szőr tövét és a növekedéséért felelős szövetet, így a szőrszál nem nő ki újra. A galván-epilálásnál a szőrtüszőbe a negatív elektródát vezetik be, az ebbe vezetett egyenáram hatására lúg képződik a tű körül, ez irtja ki a szőrtüszőt.

A diatermiás szőrtelenítésnél a tű hegyébe vezetett váltóáram hőt generál, ez hat a szőrtüszőre. A kezelés hatása egy-egy szőrtüszőre nézve valóban végleges, ám mivel egyetlen szőrszál eltüntetése perceket vesz igénybe, és egy alkalommal legfeljebb 25 szőrszál kezelhető, meglehetősen hosszadalmas, sőt kissé fájdalmas is ez a módszer. 15-30 alkalomra is szükség lehet, így akár egy évig is eltarthat, mire az adott területen minden egyes szálat sikerül eltüntetni. Ezt a módszert ma már viszonylag kevés helyen alkalmazzák.

Ha kíváncsi a többi módszerre, kattintson ide.

Forrás:

Szőr nélkül egy életen át (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik