Élet-Stílus

Íme a szezon legcikibb és legmenőbb ajándékai

A masszázsülés nagyon fogy idén, viszont a zokni például már annyira unalmas, hogy a legextrémebb ajándéktárgyak között szerepel.

Soha, vagy csak nagyon ritkán kapunk olyan ajándékot, amit igazán szeretnénk – derült ki az Olcsóbbat.hu árösszehasonlító portál közel 1300 fő részvételével készített kutatásából. A weboldal statisztikái szerint a karácsonyi ajándék kiválasztása a többségnek fejtörést okoz, a legnagyobb bajban mégis azok vannak, akik a férjüknek keresnek ajándékot.

Az internet szerencsére az ajándékozók nagy részének megkönnyíti a karácsonyi időszakot: a webshopokban ugyanis tudatosan és személyre szabottan kereshetnek tippeket, miközben nem csak az árat, de a sorban állást és a cipekedést is megspórolják. Az Olcsóbbat.hu portál felhasználó idén 19 kategóriában keresgélhetnek ajándékot; még a házi kedvenceknek és az anyósoknak is.

Hogy mi fogy a legjobban?

Nos az Olcsóbbat.hu felmérése szerint a férjeknek a praktikus, fogkefét és alvómaszkot rejtő utazókészlet és a masszázsülés vezeti a listát, míg a feleségeknek a legtöbben Swarovski kristályokkal kirakott gyűrűt vesznek.

A gyerekeknek sokan vesznek mágneskönyvet, de jól fogy a teknőc mintás, csuklóra erősíthető azonosító karszalag is, amelyre a szülők felírhatják a gyerkőc nevét, hogy akkor se legyen nagy baj, ha esetleg elkallódna.

A házi kedvenceknek a legmenőbb meglepetés a kutyaodú, míg a hámot vagy a sípoló sündisznót nem tartják jó ötletnek a gazdik. Anyósnak legkeresettebb a minden oldalról mutatós fotókocka képkeret, sok szerencsés nagypapa pedig klasszikus hordozható rádiót kap majd.

Ajándék legek: a legunalmasabb és a legextrémebb

A zokni meglepő módon nem csak az unalmas, de az extrém kategóriában is vezeti a listát. Ezzel maga mögé utasította a kétbetűs tusfürdőt, a lila garbót, de még a fénymásolt könyvet is. Az árösszehasonlító oldal látogatói szintén az extrém ajándékok között említették a csípős paprikás szappant, vagy – télen – a rollert.

Ezzel szemben egy ló vagy egy pingvines öngyújtó garantáltan nagy meglepetést kelt – a válaszadók ezekről számoltak be az eddigi legextrémebb karácsonyi ajándékok között.

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek nagy többsége csak ritkán kap olyan ajándékot, aminek örül is: ezen persze lehetne javítani azzal, ha a megajándékozni kívánt maga adna tippeket, ám – mint kiderült – erre ritkán kerül sor. A válaszadók több mint fele (56,4%) soha nem könnyítette meg a másik választását, és csupán 9% ad tippeket arról, milyen ajándéknak örülne.

Mit tehetünk, hogy saját családtagjaink, rokonaink és barátaink is a szerencsés többségbe tartozzanak?

Érdemes olyan online megoldást választanunk, amely megkönnyíti a választást. Az Olcsóbbat.hu Kiskarácsony oldalán – akár a keretösszeg megadásával együtt – külön rákereshetünk az egy-egy családtagra szabott ideális ajánlatokra.

A portálon inspiráló tippeket is olvashatunk, melyek a top ajándék ötletek férfiaknak, nőknek, vagy épp gyermekeknek, és melyek a legjobb tippek 3000 Ft alatt.

Az oldal árösszehasonlító funkciójának akkor is hasznát vehetjük, ha már van ötletünk, mit vásárolnánk. A webshopok véleménye alapján a tablet lesz az igazi slágertermék, amelyet további elektronikai termékek, az okostelefonok és laptopok, notebookok követnek majd – hasonló ajándékoknál különösen érdemes az interneten összehasonlítani a paramétereket és árakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik