Élet-Stílus

Tömeges esküvők, elmaradt világvége

tömeges esküvő (tömeges esküvő, )
tömeges esküvő (tömeges esküvő, )

Bár a mágikus pillanat, vagyis a 2012.12.12. 12:12 már elmúlt, a mágikus dátumot még egy ideig élvezhetjük.

A 2012.12.12. dátumban egyébként semmi misztikus nincs, hacsak az nem, hogy a benne szereplő számok a szemnek is kedves logika szerint követik egymást. Mégis, néhány ázsiai országban, ilyenkor gyakorlatilag megvadulnak a házasodni vágyók. Mindent megtesznek, hogy a mágikus pillanatban mondhassák ki a boldogító igent. Mindent…

Tömeges esküvők a világ minden pontján

Épp ezért, hogy elkerüljék a tömegverekedést, a botrányt és még sok mást is, Ázsiában tömeges esküvőket tartanak, ahol az egy szem pap több tucat házasodni vágyóra egyszerre mondja ki az áldást. És hogy mégis miért szeretnek sokan ilyenkor esküdni? Nos, azért, mert úgy tartják, hogy azok, akik ilyen különleges napon esküsznek, egész életükben boldogan és kiegyensúlyozottan élnek egymás mellett.


Több százan esküsznek egyszerre – Forrás: Northfoto

A szokás mostanra az egész világon elterjedt, nem csoda, hogy ma a Viva Las Vegas híres házasságkötő kápolnája is teljes készültséggel üzemel. Éjfél óta. Már csak azért is, mert csak a mai napra 100 pár jelentkezett be azzal, hogy házasodni szeretne, ami a kápolna üzemeltetői szerint tízszerese egy átlagos szerda forgalmának.

Babonák és számmisztika

Ahogy azt már korábban megállapítottuk, ebben a dátumban semmi rendkívüli nincs. Hacsak az nem, hogy ellentétben az elmúlt 11 évvel, most jó ideig nem lesz hasonló. A következő ilyen „triplázásnak” majd az utódaink örülhetnek, erre ugyanis 2101.01.01-én kerül majd sor.

No de adjunk egy kicsit teret a misztikumnak is! Egy indiai numerológus, Swetta Jumaani szerint a mai dátum azért különleges, mert sok benne az egyes. Az egyes pedig az új kezdet, a tiszta lap és az új nekifutás szimbóluma. Ezzel szemben a dátumban szintén sokat szereplő 2-es szám a harmóniát és az egyensúlyra törekvést jelenti. A numerológus szerint a kettő kiegészíti egymást, ami jó.

És, ha mindez nem lenne még elég, akkor az egyes és a kettes együtt is, tizenkettesként is ász. Hogy miért? Nos azért, mert a számjegyeiket összeadva hármat kapunk, amely szám összeköttetésben áll a hármas számú bolygóval, a Jupiterrel. És, hogy miért felel a Jupiter? A jólétért és a gyarapodásért.

Tehát, aki üzleti ügyben érintett, pénzzel foglalkozik és kereskedik, vagy épp eladna, venne a mai napon, az érezze magát nagyon szerencsésnek, mert a numerológus szerint a műveletet siker koronázza majd. Egyetlen egy dologgal tudjuk ezt elrontani: méghozzá azzal, ha ma felveszünk valami feketét, az ugyanis a szakember szerint baljós előjel.

Egy nap a Földdel

Azoknak is akadt program a mai napon, akik nem a furcsa dátum miatti közelgő világvégére, vagy épp az esküvőjükre készültek. Ma ugyanis története folyamán harmadszor is megrendezték a „One Day of Earth” (a Föld egy napja) című projektet, amelyhez a világ minden tájáról csatlakoztak dokumentumfilmesek, amatőr kamerások, iskolák, iskolások és civilek. Ők vállalták, hogy történjen bármi (világvége vagy hasonló), ők bizony rögzítik a mai napjukat éjféltől éjfélig, hogy ebből aztán később elkészülhessen egy nagyszabású videó, ami a felvételekből összerakva a bolygónk egy napját mutatja majd be.

One Day on Earth – Film on 12.12.12 from One Day on Earth on Vimeo.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik