Élet-Stílus

Belehalhat a karácsonyba

A hat éves Theo akár bele is halhatna abba, ha úgy ünnepelné a karácsonyt, mint bárki más.

Miközben a december és a karácsonyi időszak a legtöbb kisgyereknek maga az izgalom, addig a hat éves Theónak és édesanyjának ez az időszak igazi rémálom. Mindketten egy ritka és erős allergiában szenvednek ugyanis, érzékenyek a fenyőfákra.

Vagyis azt, ami másnak teljessé teszi az ünnepet – így például a karácsonyfa feldíszítését – nekik ki kell hagyniuk. Theo 37 éves édesanyjánál, Bree-nél, aki ugyanolyan allergiában szenved, mint kisfia, tízéves korában vették észre a betegséget, karácsonykor, amikor szeretett volna besegíteni a fa feldíszítésébe. Ahogy a tüske a kezéhez ért, kiütések lepték el a testét, folyt az orra és viszketett a szeme, végül pedig levegőt is alig kapott.

Amikor Bree-nek és 39 éves párjának megszületett első közös gyermeke, Theo, az allergia súlyosságára való tekintettel a pár azonnal leteszteltette őt is. Kiderült, hogy a gyermek örökölte anyja betegségét, így nem érhet fenyőhöz, nem mehet be egy szobába, ahol mogyorót pucolnak, mert szélsőséges esetben azonnal anafilaxiás sokkba kerülhetnek.

A kisfiú édesanyja elmondása szerint egyébként megérti, miért nem lehet igazi fenyőjük, és bár nagyon szeretne egyet, ellenáll a kísértésnek és bízik abban, hogy egyszer majd – ahogy ő mondja – kinövi allergiáját, és lehet saját fája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik