Élet-Stílus

Így állhat talpra a kudarc és veszteség után!

Bár az emberi lélek öngyógyító mechanizmusa csodákra képes, és szinte mindennel megbírkózik, a folyamatot kívülről is segíthetjük.

Lehet, hogy Dunát lehet rekeszteni az öngyógyításra, önvizsgálatra buzdító, esetleg a lelki béke elősegítését célzó könyvekből, mégis kevesen tudják, igenis érdemes levenni őket a polcról. Ezek az írások ugyanis nem csupán azért népszerűek, mert agyonreklámozzák őket, hanem azért is, mert tényleg önerőnkből segítenek felállni, ha valami “összekócolódott” odabent. Ehhez persze saját munkánkra is szükség van – itt nem áll mellettünk szakember, csakis magunkra számíthatunk a javulás felé vezető úton.

Meglepné magát karácsonyra egy ilyen olvasmánnyal, de még hezitál? Gyakran esik pánikba bizonyos helyzetekben? Úgy érzi, nem ismeri önmagát kellőképpen? Nehezen dolgozza fel az elmúlt idők kudarcait, pénzügyi nehézségeit, a válságot? Esetleg van olyan ismerőse, aki segítségre szorulna, és neki keres valami kapaszkodót könyv formájában? Nem tudja, mit válasszon? A szakember segítségével kicsit a self-help jelenség mögé nézünk, hogy könnyebb legyen a választás.

Segíts magadon, Isten is megsegít

Az öngyógyítás, önsegítés lényege, hogy belátjuk: saját küzdelmedként megélve, saját gondolatmenetünk, ha úgy tetszik, megvilágosodásunk segítségével juthatunk el a megoldáshoz, a jól-léthez. Természetesen itt nem a pszichiátriai, orvosi segítséget igénylő bajokról, így például a depresszióról, pánikról és szorongásról van szó (sok esetben ezek is javíthatók), hanem az olyan élethelyzetekről, amelyek ezeket megelőzhetik, de még csak olyan szintűek, hogy kellő önismerettel és lelki munkával magunktól is meggyógyulhatunk belőlük.

A modern gondolkodású pszichológus és pszichiáter egyaránt azt vallja, hogy elsősorban megelőzni kell a bajt, ennek pedig egyik alternatívája, és talán legjobb útja, ha megtaláljuk a számunkra elérhető fogódzkodókat, technikákat. Például az önsegítő könyveket.

Amiért érdemes mellettük dönteni

Az önsegítő könyvek előnye, hogy otthon, magunkban, a pszichiáterre, pszichológusra és egyéb lelki segítőre (kineziológusra, coach-ra stb,) való pénzköltés nélkül kaphatunk kapaszkodókat, majd ha elsajátítottuk a technikákat, bárhol, bármikor elővehetjük, és a legváratlanabb pillanatban is alkalmazhatjuk őket.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Forrás:

Önsegítő könyv karácsonyra: melyiket válasszuk? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik