Élet-Stílus

Aranykorát éli az ombre

Az ombre lehet természetes, vörös vagy épp extrém. Egy azonban biztos, mindenképp feltűnő.

A francia eredetű szó jelentése árnyék, árnyalás. Ez a trend beszivárgott a hajfestés, körömfestés, sőt még a lakberendezés területére is. Napszítta, színátmenetes hatást kelt, természetes, mégis izgalmas, elegáns, egyedi és az idén nagyon divatos.

Az ombre hajfestés lényege, hogy a hajtövektől a végekig egyre világosodik a haj, mintha nyaralás közben a nap kiszívta volna, vagy lenőtt volna a hajfestés. Nem kell feltétlenül a szőke árnyalataihoz ragaszkodni, vörös színnel is vadítóak lehetünk. Ajánlom mindenkinek, aki meg akar újulni, és valami újszerűre vágyik. Annak is ajánlott ez a technika, aki nem akarja sűrűn festeni a haját, unja már a szimpla melírt és persze még nem őszül. Merészebbek otthon is elkészíthetik!

A hírességek körében is tarol az ombre, a legnépszerűbb a természetes, melyben az alap a természetes árnyalatú barna, és a végek pedig ennek bármilyen világos árnyalatai (akár a szőkéig is világosítva).

A vörös ombre már a bevállalósabbaknak lehet jó választás, többféle verzióban készíthető, barnával, szőkével kombinálva. De készíthető úgy is, hogy a teljes haj vörös, csak az árnyalatok világosodnak. Mivel az ősz színei idén a földszínek, a barna, a bézs, a bordó és az avarszínek, így a vörös ombre kiválóan harmonizálhat a sminkkel.

A legizgalmasabb pedig az extrém ombre, mely extravagáns külsőt kölcsönöz viselőjének, itt bátran használhatóak az élénk színek, mint a lila, zöld, kék vagy pink.

A körömdivatban is megjelenik az ombre, a színátmenetes körömfestés. A körmök végei sötétebbek, majd a körömágy felé haladva világosodnak a színek. Lehet úgy is alkalmazni, hogy minden körömnek a kisujjtól indulva egy árnyalattal sötétebb színt adunk, úgy, hogy a tónus megegyezik. A színek lehetnek a pink, kék, bordó, zöld vagy akár a szürke árnyalatai is. Egy fehér körömlakkal és egy színessel meg némi kézügyességgel tökéletes színátmenetes körmöket alkothatunk. A színeknek csak a fantáziánk szabhat határt!

És hogy mire van szükség? Jó minőségű hajfestékekre és egy kis türelemre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik