Élet-Stílus

A kezünk árulkodik a korunkról

Az arc után a kezünkről lehet megállapítani a legjobban a korunkat, ezért fokozott figyelmet kell fordítani az ápolására.

Biztosan mindenki látott már híres hollywoodi színésznőkről készült képet, hol a jól plasztikázott arc alapján nem, de a keze alapján már megmondható volt a kora. Védjük a kezünket és figyeljünk az ápolására!

A hideg, szeles idő kezünk bőrét szárazzá, kirepedezetté teheti. Van, aki egyáltalán nem szereti a kesztyűt, és csak az igazán nagy hidegben kezdi hordani, pedig már az őszi időkben is jó szolgálatot tesz a reggeli és esti órákban. Nézzük tehát, mit tehetünk kezeinkért!

Naponta számtalanszor mosunk kezet, de nem mindegy, hogy mivel és hogyan tesszük. A legjobb, ha a szappan hidratáló hatású. A kézmosáshoz langyos vizet használjunk – a túl meleg és a túl hideg víz is megviseli a bőrt –, majd alaposan töröljük szárazra.

A házimunkát végezzük gumikesztyűben, vegyszereknek ne tegyük ki a bőrünket, mert kiszárad, berepedezik tőlük. Minden este lefekvés előtt alaposan krémezzük, masszírozzuk bele a kézkrémet a bőrbe. Ezek a krémek általában lanolin, glicerin tartalmúak, amelyek bőrpuhító, bőrtápláló hatású anyagok.

A Holt-tenger sótartalma köztudottan gyógyít, ajánlom az ilyen tartalmú kézkrémet is.

Ha nagyon kiszáradt, megviselt a kezünk, akkor egy kis kényeztetéssel csodát tehetünk vele:

1. Langyos vízzel és hidratáló szappan segítségével mossuk meg.

2.Radírozzuk le a testradírunkkal alaposan a kézfejünket, ujjainkat és a tenyerünk bőrét is.

3. Kenjük be vastagon kézkrémmel, néhány percig masszírozzuk.

4. Húzzunk rá egy nejlonzacskót.

5. A zacskó tetejére húzzuk fel a legvastagabb zokninkat.

A nejlonzacskó okozta dunszt és a meleg együttes hatására kinyílnak a pórusok, és a krém felszívódása többszöröse lesz annak, mintha csak simán a kezünkre kennénk. Ebben a pakolásban nézzük meg az esti filmet, majd amikor levesszük, puha, selymes, hidratált lesz a kézbőrünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik