Élet-Stílus

A Barcelona focistái segítenek leszokni

„A volt dohányosok megállíthatatlanok” című kampányban a Barcelona focicsapatának játékosai és edzői segítenek letenni a cigit.

Európában a 25 és 34 év közötti lakosságból 28 millióan dohányoznak: őket a káros szenvedélyükről most az Európai Bizottság és a Barcelona futballcsapata együttes erővel szoktatná le, méghozzá egy online leszokástámogató eszköz segítségéve.

A „Quit Smoking with Barca” (vagyis a Szokj le a Barcával!) kampány „A volt dohányosok megállíthatatlanok” elnevezésű projekt legújabb eleme. És hogy miért pont a Barca? Nos, mert ahogy a klub mottója is büszkén állítja, a Barca több mint egy klub, amit azzal szeretnének bebizonyítani, hogy szurkolóikat egyszerre ösztönzik és támogatják abban, hogy az egészségük iránt is éppoly szenvedélyesen érezzenek, mint kedvenceik iránt a focipályán.

A kampány keretében létrehozott FCB iCoach egy személyre szabott tanácsadó program. A leszokni vágyónak mindössze egy rövid kérdőívet kell kitöltenie, ezek alapján később személyre szabott tippeket és ösztönzést kap közvetlenül Iniestától, Puyoltól, Valdestól és Xavitól. Valamint Sandro Rosell elnöktől és Tito Villanova edzőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik