Élet-Stílus

Cukorkával tisztítható a torok

Antibiotikum és inhalálás helyett egy meleg teával és cukorkák szopogatásával segíthetünk magunknak a legtöbbet.

A köhögés és a torokfájás önmagában nem betegség, csupán tünetek. Ezek hátterében leggyakrabban a felső légutak gyulladásos megbetegedései, amelyeket általában vírusok, vagy baktériumok okoznak. Ettől eltér az asztmások, vagy a tüdőbetegek (pl. TBC) köhögése, de bizonyos esetekben pszichés okokra is visszavezethető.

Fontos a torokfájás kezelése is!

A torokfájással kapcsolatos tévhitek közül egyik leggyakoribb az, amely bagatellizálja a tünetet. Azért érdemes időben tenni például egy-egy vírusfertőzés nyomán kialakult torokfájás kezeléséért, hogy ne következzen be bakteriális felülfertőzés, amely más szervekre, például a gégére vagy az arc és a homlok melléküregeire is átterjedhet.

Sajnos nagyon gyakori hiba, hogy sokan valamely régebbi betegségből megmaradt antibiotikumot használják fel az újabb meghűlés, torokfájás esetén. Önkényesen antibiotikumot alkalmazni azonban nemcsak felesleges lehet (ha vírusfertőzés okozza a torokfájást, az antibiotikum nem segít), hanem kifejezetten káros is, hiszen nemcsak a kórokozókat, hanem a jótékony hatású bélbaktériumokat is pusztítja, a szervezet mikrobiológiai egyensúlyát veszélyezteti.

Ha szeretné tudni, miért nem jó az inhalálás, és mit használhat helyette, kattintson ide.

Forrás:

Cukorkával tisztítható a torok (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik