Élet-Stílus

Bajszot és szakállat növesztett egy brit nő

A 36 éves nő tinédzser kora óta küzd extrém arcszőrzetével.

Hirzutizmus: így hívják azt a jelenséget, amikor a nőknél a test azon részein is fokozott szőrnövekedés jelentkezik, ahol ez csak férfiakon szokott előfordulni. Így például az arcon, a hason, a mellkason és az emlőkön.

A Staffordshire-ban élő Siobhain Fletcher 17 éves kora óta küzd a betegséggel, azóta éppúgy, mint a férfiak, minden másnap reggel borotválkozik, hogy kimehessen az utcára anélkül, hogy megszólják. „A húszas éveim elején gyakorta megesett, hogy nem borotválkoztam, és ilyenkor a járókelők sokszor durván beszóltak, férfinak néztek” – mesélte a This Morning című televíziós adásban.

„Öt évvel ezelőtt történt, hogy az önértékelésem annyira mélyre süllyedt, hogy már az utcára sem mertem kimenni, csak ültem a szobámban és gyűlöltem magam. Az egyetlen dolog, ami miatt néha-néha nekiindultam, az volt, hogy lássam a lovaimat” – tette hozzá.

Most azonban minden megváltozott. Siobhaint egy barátja ugyanis meggyőzte arról, hogy nő létére csatlakozzon ő is a „Movember” elnevezésű akcióhoz, ami tulajdonképpen nem más, mint az arcszőrzet egy hónapos ünnepe. A minden évben megrendezett akcióban részt vevő férfiak vállalják, hogy november hónapban egyáltalán nem borotválkoznak.

Nagy-Britanniában az akciónak jótékony célja is van, a férfiak arcszőrzetükkel a prosztatarák elleni harcra szeretnék felhívni a figyelmet, Siobhain pedig idén ebben segédkezik. Eddig összesen 700 fontot gyűjtött össze.

A 36 éves nő tudja, hogy a tüneteket a PCOS, a policisztás petefészek betegség okozza, állapotán azonban a diagnózis sem segít: a kezelések hatástalanok, éppúgy, mint a gyantázás és az elektrolízis.

Siobhian-ról itt nézhet képeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik