Élet-Stílus

Vissza a természethez!

Ha már télen az egyetlen dolog, ami látszik belőlünk az utcán, az arcunk, akkor hangsúlyozzuk azt.

Lássuk, mi is a szezon sminktrendje.

Idén a sminkdivat főként a természet színeit részesíti előnyben, a rúzsok szerelmeseinek például a vörösbor, a vörös bogyós gyümölcsök árnyalatait ajánlják, mint például a Rimmel Lasting Finish ajakrúzs égő piros változata, vagy a Miss Sporty vöröses árnyalatú rúzsai, melyek hidratálják is az ajkakat, ami a téli hidegben kellően véd a kirepedezés ellen.

A szemhéjpúderek palettája jóval többet enged, de főként a földszínek a meghatározók, a homok, a fahéj és aranypigmentes színek, mint a L’Oréal Infallible szemhéjpúdere, ami a márka egyik újdonsága is egyben. A púder és a krém állagot ötvözték, ezáltal egy egészen vékony réteg is elég az intenzív fedéshez, a víz hatására sem kenődik el, mégis sminklemosóval könnyedén eltávolítható.

A Rimmel trio és quad termékei pedig egyszerre három vagy négy féle színárnyalatot ajánlanak, amivel sokkal izgalmasabbá tehetjük szemhéjunkat. Természetesen a Rimmelnél is megtalálható az őszi színtrend, a meleg barna árnyalatai, vagy a mélyebb hatású lila árnyalatai.

Érdekességként megjelentek a bio sminkek is, az érzékenyebb bőrűek örömére, melyek növényi por alapúak, ezeket vitaminokkal és ásványi anyagokkal vegyítették, így táplálják és nyugtatják is a bőrt.  Ezekben a smink termékekben is megtalálhatjuk az ősz színeit, mint például a Zuii Organic Bio Klasszikus vörös árnyalata, vagy a mély arany hatású Rich Gold szemhéjpúder.

Az alapozók és arcpúderek választékában is megtalálhatóak ezek a színek, mint például a bézs vagy a sivatagi rózsa fantázianévvel ellátott alapozó, bár itt igazából inkább a termékek állaga az izgalmas. Választhatunk krémes állagút, de mégis a jól megszokott púderdobozos kiszereléssel, mint az Artdeco hypoallergén alapozóját, (ami ráadásul kifejezetten praktikus is mágneses tálkájával) vagy használhatjuk a porállagú púdereket, arcpirosítókat, itt is bőrünk árnyalatának megfelelően, lehet akár téglás rózsaszín, vagy a világosabb bronz.

Bármit is választunk, szerencsére az idei sminktrend színei óriási választékkal állnak rendelkezésünkre, így jöhet a nagykabát, sál, sapka!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik