Élet-Stílus

Itt élheti túl a világvégét

A lakók mágikus erőt tulajdonítanak a kétszáz lelkes Bugarach fölé magasodó hegyeknek.

Azt, hogy honnan ered a legenda, amely szerint a december 21-én bekövetkező világvégét csakis és kizárólag a francia faluban, Bugarachban lehet túlélni, már maguk a lakók sem tudják. Egy biztos, a legenda létezik, és a mindössze kétszáz lelkes falucska ennek köszönhetően óriási népszerűségnek örvend.


A faluban állítólag túl lehet élni – Forrás: Wikipédia

A Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában Al Ghaoui Hesna, az MTVA szerkesztő-riportere mesélt Bugarachról és arról, miért pont ott vészelhetjük át a világvégét. A riporter elmondta, hogy a bugarachiak általában hisznek abban, hogy a falu különleges hely, sokan a körülötte magasodó hegyeknek mágikus erőt tulajdonítanak.

Mióta világszerte elterjedt a legenda arról, hogy itt túl lehet élni akár a világvégét is, rengetegen zarándokolnak ide, és hónapokat, éveket töltenek a faluban, mert úgy érzik, olyan energiák vannak a régióban, amelyeket sehol máshol nem lehet tapasztalni.

A világvégében egyébként maguk a lakók sem hisznek: szerintük sokkal valószínűbb, hogy az emberiség pusztulása helyett valamiféle fordulópontot hoz majd a december 21-e. Abban bíznak, hogy az emberiség sokkal természetesebb, természetközelibb életet kezd majd élni a rettegett dátum után.

Arról, hogy hogyan készülünk a világvégére, és hogy lesz-e valóban világvége, itt írtunk bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik