Élet-Stílus

91 éves magyar nagyiért rajong Amerika

Egy depressziós és magányos idős néni szuperhősként éli második virágzását.

Sacha Goldberger, egy neves amerikai fotós néhány hónapja vette észre, hogy mindig életvidám és mosolygós nagymamája, Frederika egyre szomorúbb. Kiderült, hogy a magyar származású idős néni magányos, és kezdeti depressziót is diagnosztizáltak nála az orvosok.


A nagyi frissebb, mint fiatalon – Forrás: Sacha Goldberger

Unokája sokáig töprengett, hogy mivel tehetné színesebbé és boldogabbá a néni napjait, ezért elhatározta, hogy szuperhőst farag belőle. Így született végül meg „Szupermamika”, akiért mostanra egész Amerika rajong.

„A fotósorozat célja kezdetben az volt, hogy a nagyi és én újra több időt tölthessünk együtt. Semmi más. Találtam egy kimustrált bukósisakot, amit átfestettem „szuperhős” pirosra, majd megkértem a nagyit, hogy tegye fel és pózoljon benne. Először bizonytalan volt, de ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban belejött a szerepébe” – meséli a 41 éves fotós.

Az igazi áttörés akkor jött, amikor Sacha az internetre is feltöltötte a képeket. „Özönleni kezdtek az elismerő hozzászólások. Volt olyan, aki azt kívánta, bárcsak az ő nagymamája is ilyen lenne” – tette hozzá a fotós, aki azóta is rendszeresen viszi nagymamáját a fotózásokra.

A szuperhős nagymamáról még több képet talál, ha ide kattint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik