Élet-Stílus

Eltűnt professzor nyomában vagy találkozás az igazi Mikulással? (X)

Kincskeresés, okostelefonos nyomozás, gyógyfürdő, borkóstolás, és megannyi kaland várja az év hátralevő részében.

Városnézés játék közben?


Egy izgalmas, testet-szellemet megmozgató játék közben városnézés? Az Advencity-vel mindez egyszerre lehetséges. Egy okostelefonnal a kezében fejtse meg milyen titkot rejtenek a régi utcák, épületek, kapualjak és élje át az élményszerű városnézés izgalmát!

A legkorszerűbb GPS-es technológiára épülő telefonos Advencity alkalmazás egyedi, különleges, mely egyének, illetve csapatok számára is vonzóvá teszi a városban barangolást. A játékok tetszőlegesen adaptálhatóak, az Advencity egyre bővülő kínálatában újabb és újabb helyszínek és kalandok érhetőek el, íme néhány mintajáték:

Budapesten „az eltűnt professzor” felkutatása a belvárosi egyetemek környékére, az V., VIII. és IX. kerület felújított részeihez, valamint a VIII. kerület palotanegyedébe kalauzol el minket. A játék magával ragadó izgalmai mellett érdemes megcsodálni a XIX. század második felének épületeit, a korabeli néven „Mágnásfertály”-ként emlegetett területen.

Sopron forgalomcsillapított belvárosában középkori eredetű házak, barokkos-rokokós paloták várják a „kékfrankos legendáját” megoldani kívánó játékosokat.

A Bikavér titka” mind Egerben, mind Szekszárdon játszható, mivel mindkét borvidék jogosult a Bikavér cuvée bor készítésére. A játékosok a helyi borokhoz kapcsolódó rejtély felderítésén keresztül ismerhetik meg a városok nevezetességeit. És mi más lenne a rejtély megoldásának jutalma, mint egy borvacsora, a játékban már felderített helyszínen.

Borkedvelők számára az Advencity Wine & Games tematikus programcsomag a városfelfedezést borkóstolóval egybekötve kínálja, így kellemes csapatépítő céges hétvégi program is kialakítható, és a bortúrának a közös játékélmény ad keretet.

Ha már adott helyszínen otthonosan mozgunk, vagy saját terepen a csapatépítés az elsődleges cél, akkor a „kapj el, ha tudsz” játék is választható a kínálatból. Az okostelefonnal felszerelt játékosok klasszikusan betörők és rendőrök csoportjában egymás ellen, csapaton belül egymással együttműködve oldják meg a feladatokat.

Ugye kedvet kapott egy városi játékra? Ide kattintva érheti el az Advencity csapatát, a Hír24 olvasóit különleges akciókkal várjuk, keressen minket!

City View akció Debrecenben


Mi kell ahhoz, hogy egy valódi európai városban jól érezze magát az ember? Semmivel össze nem téveszthető, sajátos hangulat. Nos, ennek Debrecen nincs híján!

Az utóbbi években szinte teljes egészében megújult és sétálóövezetté alakult történelmi belváros minden egyes négyzetméterére elképesztő mennyiségű kultúrtörténeti nevezetesség és látnivaló jut. Lépten-nyomon érdemes megállni és szemlélődni, így egy debreceni látogatást mindenképpen érdemes több naposra tervezni.

Közel fél évezrede Debrecen Magyarország egyik legjelentősebb kulturális központja. Az 1538 óta folyamatosan működő Református Kollégiumban a magyar kultúra legkiválóbbjai tanultak. A múzeumban – interaktív eszközökkel nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a kollégium hajdani diákjainak életébe. 2012 tavaszán a gyermekkorunk olvasmányélményeit felidéző Toldi-panoptikummal is gazdagodott Debrecen. A Nagyerdei Kultúrparkban helyet kapó látványosságban a vállalkozó kedvűek interaktív számítógépes játék segítségével „Toldi Miklósként” virtuálisan megküzdhetnek „a cseh vitézzel”.

Debrecen kiemelkedő kulturális és szellemi értékei közé tartozik a Déri Múzeum. Az intézmény legfőbb vonzerejét Munkácsy Mihály monumentális alkotásai, a Krisztus-trilógiához tartozó festmények jelentik, mindemellett egyiptomi múmiák, kelet-ázsiai gyűjtemény, távol-keleti fegyverek és még sok-sok érdekesség várja még az érdeklődőket.

A Déri Múzeum szomszédságában a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) invitálja a gyerekeket és a felnőtteket múzeumpedagógiai foglalkozásaira, tárlataira.

A látnivalók, múzeumok megtekintésén túl természetesen a felhőtlen szórakozásra, tartalmas kikapcsolódásra is számos lehetőség nyílik Debrecenben. Az egész évet átfogó fesztiválok, kulturális programok várják a látogatókat.

A kulturális élmények mellett kellemes parkok, a belvárosi sétálóövezetben lévő „békebeli” kávéházak, bensőséges hangulatot árasztó teázók sora hívja a kikapcsolódni vágyókat Debrecenben. No, és természetesen a megunhatatlan Nagyerdő – 65 Celsius-fokos gyógyvizével, a gyógyfürdő wellness szolgáltatásaival, és az Aquaticum Mediterrán Élményfürdővel.

Debrecen főtere hagyományosan minden év első adventi hétvégéjén ünnepi fénybe öltözik: felállítják a város karácsonyfáját, meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún és kigyúlnak az apró fehér fényfüzérek a Piac utcán.

A város ilyenkor igazi ünnepi hangulatot áraszt, szerte a városban sokszínű programokat szerveznek Advent és a szeretet ünnepe jegyében.

December 2-án Caramel adventi koncertet ad a Főnix Csarnokban a Kodály Filharmonikusokkal, december 8-án pedig érkezik az igazi Mikulás Lappföldről. Joulupukki újra Debrecenben!

December 7-9. Nemzetközi Betlehemes Találkozó. A Kárpát-medencei magyar hagyományőrző együttesek téli ünnepköri játékainak rangos bemutatója.

Látogasson el még idén Debrecenbe és szálljon meg a Hotel Lycium****-ban!
Kérje City-view csomagunkat.

Szeretettel várjuk cívisvárosunkban megrendezésre kerülő kulturális programokra, eseményekre. A belépőjegyet kérésére beszerezzük Önnek. A programok után city view akciónkkal kedveskedünk, amely már 1 éjszakától elérhető: 9.900 Ft/fő/ éjtől.

További információk, programok a szálloda honlapján.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik