Élet-Stílus

Okosabbak vagyunk a csokitól?

csokoládé (csokoládé, )
csokoládé (csokoládé, )

Egy amerikai szakember szerint minél több édességet fogyaszt egy adott ország, annál több Nobel-díjasa van.

A kutató kollégái szerint a kutatás teljesen felesleges: a két dolog, vagyis a csokievés és a Nobel-díjasok száma között nincs semmilyen összefüggés. Csakhogy dr. Franz Messerli máshogy látja. A svájci születésű orvos, aki nem mellesleg a Columbia Egyetemen tanít, egy szállodai szobában kezdte először vizsgálni az összefüggést.

Épp nem volt semmi dolgom, és csak a saját magam szórakoztatására, a végén pedig nem akartam hinni a szememnek – mesélte a doktor. – Ott volt előttem a térkép, és világosan látszott, hogy a csokoládéfogyasztó nagyhatalmak, amilyen Svájc vagy épp Svédország, a Nobel-díjasok listáján is az élvonalban vannak.

Azt már korábbi vizsgálatok is bebizonyították, hogy a csokoládéban lévő antioxidáns, az úgynevezett flavonoid jótékony hatással van a gondolkodásra és csökkenti az időskori elbutulás valószínűségét azzal, hogy javítja az agyi vérkeringést.

Azt kell hinnünk, hogy a csokoládéfogyasztás nem csak a kognitív funkciókat befolyásolja, de a bevitt mennyiségtől függően szerepet játszik a gének átörökítésében is, ezt alátámasztja az, hogy a legtöbb csokoládét fogyasztó országban igen sok az átlagnál okosabb ember” – magyarázta még Messerli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik