Élet-Stílus

Fájdalomcsillapítás gyógyszer nélkül?

jóga (jóga, )
jóga (jóga, )

A természetes fájdalomcsillapítási módszerek nagy előnye, hogy a mellékhatások ritkák, és ha vannak is, nem olyan súlyosak.

Az akupunktúra ősi kínai eljárás, melynek során hosszú, vékony tűket helyeznek a test specifikus pontjaiba abból a célból, hogy a betegséget okozó gátat feloldva, újra biztosítsák az életenergia szabad áramlását a meridiánnak nevezett pályák mentén. Az akupunktúra kiváló fájdalomcsillapító és közérzetjavító módszer. Önmagában vagy kiegészítő kezelés formájában hatásosnak bizonyult a leszoktató terápiákban, fejfájás, menstruációs görcs, teniszkönyök, csontízületi gyulladás, alsó hátfájás, izomfájdalmak kezelésében.

Ígéretes eredményeket értek el az akupunktúra segítségével felnőttek esetében a műtétet követő hányinger és fogfájás csillapításában. Az akupunktúrás kezelések megkezdése előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, aki a felállított diagnózis tükrében dönt az alternatív eljárás igénybevételének szükségességéről. Fontos a megfelelően képzett akupunktúrás szakember megtalálása, hiszen a “rossz” pontba behelyezett tűk fájdalmat okozhatnak, és szerveket károsíthatnak. Elengedhetetlen a fertőzésveszély miatt a steril tűk használata. A megfelelő anatómiai pontok ingerlése történhet még hővel (moxibuszció: fekete üröm vagy más növény szárított levelének elégetése az adott terület felett), nyomással (akupresszúra), vákuummal (köpölyözés) is.

Legyünk urai testünknek!

A biofeedback (biológiai visszajelzés) technika mintegy 150 egészségügyi probléma, köztük a vizelet visszatartási nehézség, a fejfájás, a hőhullámok, a hányinger, a Raynaud betegség tüneteinek mérséklésére használható. Egy átlagos foglalkozás 30-60 percig tart, a terapeuta a kezelés során elektromos érzékelőket helyez a test különböző részeire. Ezek az érzékelők a test ingerre adott válaszát mérik.

Ha még több módszert szeretne megismerni, kattintson ide.

Forrás:

Fájdalomcsillapítás gyógyszer nélkül (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik