Élet-Stílus

Hunburgert és országkolbászt tessék!

Igazi magyar húskülönlegességeket mutatnak be egy ma kezdődő fővárosi vásáron. A látogatók éhező gyerekeknek is adományozhatnak.

A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel a hurka, a kolbász és az újbor a főszereplői a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárának, amelyet pénteken nyitnak meg ünnepélyes harangkongatással Budapesten, a Millenárison.

A látogatók több mint száz különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig mától vasárnapig. A kínálatban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász – amelyet fehérboros magvas birsalma mustárral és mákos cipóval tálalnak -, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa- illetve libakolbászok.

Itt debütál majd a szürkemarhából készült hunburger is.

A vásáron 120 magyar termelő által előállított ötezer íz kóstolható meg. Eddig ismeretlen különlegességek is megjelennek, például a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a Rákóczi túróslepény, amelyet 75 éve készítettek el először.

Zenéről az Alma, a Kolompos és a Balkán Fanatik gondoskodik.

A programok között szerepel csokimikulás készítés, mézpergetés, télifagyi-készítés és különböző szakmai beszélgetések, díjátadók is.

A vásáron éhező gyereknek is szeretnének segíteni. A szervezők legalább egy tonna élelmiszer-adományt szeretnének összegyűjteni. Ebből 200 kiló már megvan: még a vásár előtt levágták az ország legnagyobb mangalicáját, amelyből Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó segítségével kolbászt készítettek. Ehhez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert.

A péntek délelőtti megnyitón az elkészült 200 kilogramm kolbászt hivatalosan is átadják a támogatott Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a HEGYEM (Harcművészek az egészséges Gyermekekért) Nonprofit Kft-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik