Élet-Stílus

Hotelszobában szült az alkalmazott

szállodai szoba (szállodai szoba)
szállodai szoba (szállodai szoba)

10 millió dolláros kártérítését követel korábbi munkáltatójától az a szállodavezető, akit arra kényszerítettek, hogy az egyik szobában szüljön.

A most 40 éves, malajziai születésű Tara Kimkee Tan akkor már régóta dolgozott a szállodaiparban. Szobalányként kezdte, majd kemény munkával végül eljutott a szállodavezető beosztásig. New York egyik közkedvelt, központi helyen lévő The Standard hoteljében dolgozott.

Az asszony ügyvédje a Yahoo Shine-nak elmondta, hogy Tarat a vezetőség már a szülés előtti hónapokban is rendszeresen inzultálta. Egyrészt azzal, hogy nem ajánlottak fel neki szülési szabadságot, másrészt mert folyamatosan azt hangoztatták, hogy a nő alkalmatlan, mert nem illik bele a hotel profiljába. Elküldeni mégsem küldték el.

Így kerülhetett sor 2011. április 30-án arra az incidensre, ami miatt Tara most perel. A mindenórás terhes kismamánál hajnali 2 óra 30 perckor beindult a szülés. Mint mesélte a hotelben ekkor volt a legnagyobb jövés-menés: a bár és a klubok zsúfolásig teltek vendégekkel. A vezetőség nem engedte, hogy a nő kórházba menjen ebben a fontos időpontban, ezért – feltűnés nélkül – az egyik szobába vitték, ahol teljesen egyedül hozta világra a gyermekét.

A személyzet még a férjét sem engedte be hozzá, hiába próbált kétségbeesetten bejutni. A szülést követő hetekben a nő otthonról dolgozott, végül augusztusban rúgták ki, mert azzal gyanúsították, hogy lopott a szállodából. Mint később kiderült hamis vádak alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik