Élet-Stílus

Fű, gyümölcs, macska – mit nem bír a szervezetünk?

A kórkép felállítása után gyógyszerrel vagy immunterápiával gyógyítanak.

Az allergológia az allergiás eredetű betegségek megelőzésével, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Az allergológia egy rendkívül összetett terület, hiszen lényegében nincs olyan szervrendszer, amelyet ne vizsgálna. Mint dr. Nékám Kristóf allergológus a HáziPatika.com-nak elmondta, egyre több az úgynevezett szisztémás allergia, amikor legalább két, de gyakran több szerv is érintett. Hozzátette: a leggyakrabban az orr és a melléküreg, valamint a szem és a kötőhártya területén vannak panaszok, de – korosztálytól függően – 10-15 százalékban alakul ki bőrallergia. Az ételallergia például a bőrt, a légutakat és az emésztőszerveket is érintheti, míg a gyógyszerallergia szinte valamennyi szervet.

Így kezel az allergológus

Dr. Nékám Kristóf szerint nagyon fontos a tünetek alapos átbeszélése, ugyanis a jó kórelőzmény annyira pontos válaszokat adhat, hogy akár a többi vizsgálatot is kiválthatja. A leggyakoribb vizsgálat az allergiológia területén a bőrpróba, amelynek több fajtája is van, a szúrástól a rátevős módszerig.

Ha szeretné tudni, hogyan kezelik és gyógyítják a betegséget, kattintson ide.

Forrás:

Fű, gyümölcs, macska – mit nem bír a szervezetünk? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik