Élet-Stílus

Ezért kell a férfiaknak kiskutya

kölyökkutya (kutya, kölyökkutya)
kölyökkutya (kutya, kölyökkutya)

Gondolta volna, hogy meghosszabbítja az életét?

A hosszú élet titkát próbálta megfejteni egy amerikai kutatás, amit 1940-ben, vagyis 72 éve kezdtek el. Nos, ennyi év után a kutatók végre letették a pontot, és a 200 fő bevonásával készült vizsgálat végén kijelentették, a kölyökkutyák, a barátok, no és persze a boldog házasság az a három legfontosabb dolog, ami nélkül nem élhetünk hosszú életet.

A Harvard Orvosi Iskolájának szakemberei úgy találták, hogy ez a három dolog mind boldogságot okoz, a boldogság pedig meghosszabbítja az életet. A szakemberek külön kiemelték a párkapcsolat fontosságát: függetlenül attól, hogy laza kapcsolatról, vagy épp házasságról volt szó, a kutatók szerint a harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat minden vizsgált férfi életében komoly szerepet játszott abban, hogy tovább éljenek.

Nem annyira lelki, mint inkább testi előnyei voltak a kutyatartásnak. Az orvosok szerint a kutyák kifejezetten jó hatással voltak az immunrendszerre, hála nekik a vizsgált férfiak később betegedtek meg, vagy ha meg is betegedtek, sokkal hamarabb meggyógyultak, mint azok a társaik, akik nem tartottak kutyát. Emellett a négylábúak jelenléte csökkentette a koleszterinszintet és a vérnyomást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik