Élet-Stílus

Egyre kevesebb igaz barátunk van és többet iszunk

alkohol (alkohol, cigaretta, )
alkohol (alkohol, cigaretta, )

A Házipatika meglepő körképe arról, milyen lelki állapotban vagyunk mostanában és arról is, melyek a leggyakoribb függőségeink.

A 2010-es adatokhoz képest az idei adatok hol reménykeltőek, hol sokkolóak. Lássuk az összes “lelki” témával kapcsolatos statisztikai eredményt, ami az összesítés után kirajzolódott.

Egyre kevesebb igaz barát

A két évvel ezelőtti adatokhoz képest negatív tendencia rajzolódott ki a barátok tekintetében: a válaszadóknak ugyanis kevesebb bizalmasa van, mint korábban, és a megkérdezettek 9 százaléka állítja azt, hogy nincs barátja (ezt a férfiak 12 százaléka, a nők 8 százaléka mondta).

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy olvasóink, illetve a Nők Lapja Egészség olvasói hogy értékelik, milyennek látják életüket: mint kiderült, 61 százalékuk átlagosnak, hétköznapinak mondaná életét, 29 százalék izgalmasnak, 8 százalékuk pedig kifejezetten unalmasnak.

A szenvedélyek rabságában

A leggyakoribb káros szenvedélyek közül a megkérdezettek 27 százaléka említette a dohányzást, és a dohányosok fele fél dobozt vagy annál is többet füstöl el egy nap. Az alkoholfogyasztás nem ilyen gyakori, mindössze 66 százalék vallotta be, hogy néha iszik egy-egy pohárkával.

Ha nekünk kell mérlegelni, a kávét nyilván a kevéssé ártalmas szerek közé soroljuk, talán ez is az oka, hogy a kérdőívet kitöltők 86 százaléka fogyaszt valamilyen gyakorisággal kávét, ráadásul igen nagy hányaduk naponta több csészével is megiszik egy erős feketét.

Ha szeretné tudni, hogy állunk a stresszel és a depresszióval, kattintson ide.

Forrás:

Egyre kevesebb az igaz barátunk, és többet iszunk! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik