Élet-Stílus

A vegyszerek miatt hízunk el

Könnyen meglehet, hogy a fogyókúrázók hiába sanyargatják magukat.

Az elhízás világszerte egyre komolyabb probléma, még akkor is, ha annak leggyakoribb okait ma már mindenki fel tudja sorolni. Igen, nagy szerepet játszik benne az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a rengeteg elfogyasztott cukor. Csakhogy a fogyás még akkor sem garantált, ha valaki szakít az egészségtelen életmóddal, és sportolásra, diétára adja a fejét.

A legújabb kutatások szerint ugyanis a műanyagokban, kozmetikai szerekben, ipari termékekben, sőt még az élelmiszerekben is olyan anyagok vannak, amelyek súlygyarapodásra, cukorbetegségre programozzák át a sejtjeinket. Bruce Blumberg, a Kaliforniai Egyetem kutatója arról végzett kutatásokat, hogyan járulnak hozzá mindennapi vegyszereink szervezetünk elzsírosodásához.

„Obesogéneknek” nevezte el azokat a vegyszereket, amelyek olyan hormonális változást okoznak a szervezetben, hogy az több zsírsejtet termel, a meglévők pedig nagyobbak lesznek. Dr. Paula Baillie-Hamilton, a skóciai Stirling Egyetem munkatársa hozzátette, ezek a vegyszerek csökkentik a szervezet lebontó hormonjainak – adrenalin, dopamin – a hatékonyságát, ez pedig kihat az anyagcserére.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik