Élet-Stílus

87 éve tart a világ leghosszabb házassága

idős-kezek (idős pár kéz)
idős-kezek (idős pár kéz)

Az idős indiai házaspár ennyi idő után már biztosan tudja, mi a hosszan tartó kapcsolatok titka.

Egy olyan korban, amikor a kapcsolatok nagy része nem állja ki az idő próbáját, üdítő olyan párokról hallani, mint a 107 éves Karam és felesége, a 100 éves Katari. Az indiai házaspár nyolc közös gyermeket és huszonnyolc unokát nevelt fel, és 87 éve házasodtak össze. Ezzel hivatalosan is övék a világ leghosszabb házassága.

Hogy mi a sikerük titka? A páros férfitagja, Karam szerint a humor. „Az én trükköm az, hogy amikor csak lehet, megnevettetem Katarit. Szeretek neki vicceket mesélni, azt pedig még jobban, ha sikerül mosolyt csalnom az arcára” – mondta Karam a Zoosk.co.uk című oldalnak, majd hozzátette, hogy valahol úgy olvasta, hogy a vidámság a hosszú élet titka.


Karam és Katari 87 éve élnek boldog egyetértésben – Forrás: The Daily Mail

A páros állítja, a nagy nevetések mellett az apró figyelmességeknek és az állandó odafigyelésnek is sokat köszönhetnek. No és annak is, hogy soha nem voltak távol egymástól. „50 éve mindenhová együtt megyünk. Néhány évvel ezelőttig – amíg az egészségünk engedte – rendszeresen jártunk a nagyobb családi eseményekre, esküvőkre, temetésekre. Mindig együtt mentünk, hogy örökre együtt maradjunk.”

Azoknak, akik hosszú kapcsolatot szeretnének maguknak, én azt tanácsolom, hogy figyeljenek mindig a párjukra, hallgassák meg figyelmesen, hogy átsegíthessék a nehéz időszakokon – tette hozzá Katari, aki szerint az odafigyelés a hosszú kapcsolat titka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik