Élet-Stílus

Így küzdhetjük le a téli betegségeket

fokhagyma-paprika (fokhagyma, paprika, )
fokhagyma-paprika (fokhagyma, paprika, )

Ha betegek vagyunk, sokszor nem is kívánjuk az ételeket. Pedig akad néhány alapanyag a konyhában, ami igencsak jó gyógyír lehet a problémánkra.

A népi gyógyászatban igen sok konyhai alapanyagot használnak különböző betegségek gyógyítására. Nézzük végig, melyek lehetnek segítségünkre a téli időszak slágerbetegségeinek leküzdésében!

Fokhagyma

A fokhagyma kiváló immunerősítő, emellett vírus- és baktériumölő tulajdonsága is ismert. Vértisztító hatású, meghűléses és vírusos betegségek esetén jól alkalmazható. Pürésítve és mézzel összekeverve torokfájás ellen hatásos.

Vöröshagyma

A vöröshagyma igen magas C-vitamintartalommal rendelkezik, segíti immunrendszerünket. Csökkenti a megfázás tüneteit, és kitisztítja a hörgőket is. A vöröshagymából – héjastól, egészben megfőzve – igazi gyógytea készíthető.

Gyömbér

A gyömbér szintén jó segítség lehet hurutos megbetegedések esetén. Mézzel keverve torokfájás ellen hatásos. A fokhagymához hasonlóan általános immunerősítő, és az emésztést is rendben tartja.

Erős paprika

Az erős paprikában található kapszaicin fájdalomcsökkentő hatású, torokfájás esetén is hatásos lehet. Ugyanakkor vigyázzunk az elfogyasztott mennyiséggel!

Ha szeretné tudni, mi hatásos még, kattintson ide.

Forrás: 7 szuper alapanyag a téli betegségek leküzdésére (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik