Élet-Stílus

Így edzzenek a cukorbetegek!

mozgás (mozgás, )
mozgás (mozgás, )

A testmozgás kiemelt szerepet játszik a cukorbetegség terápiájában, de az 1-es és 2-es típusban szenvedőknek egyaránt óvatosnak kell lenniük.

Az Amerikai Testedzési Tanács szerint bár a mozgás segít a cukorbajosoknak karban tartani a vércukor szintjét, néha veszélyes mértékű csökkenést okozhat. Extrém esetekben a hipoglikémiaként ismert állapot eszméletvesztéshez, görcsökhöz, kómához, vagy akár halálhoz is vezethet. Ezért a tanács sajtóközleményt adott ki, melyekben a következő javaslatokat fogalmazta meg.

A beteg minden esetben konzultáljon a kezelőorvosával, mielőtt új mozgásformába kezd, továbbá rendszeresen ellenőriztesse állapotát. Edzés előtt és után is mérje meg a vércukorszintjét, így kiderül, szervezete miként reagál bizonyos tevékenységekre. Sose edzzen egyedül, és mindig viselje a cukorbetegségéről tájékoztató azonosító karláncot. Az edzőket minden esetben fel kell világosítani a betegség tényéről, így a programot egyénre szabhatják, valamint külön figyelhetnek az alacsony vércukorszint tüneteire.

Ha szeretné tudni, még mire kell figyelnie, kattintson ide.

Forrás:

Így eddzenek a cukorbetegek! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik