Élet-Stílus

Limonádé segíthet a leszokásban

limonádé (limonádé, )
limonádé (limonádé, )

Sehogy se tud leszokni? Gurgulázzon limonádéval!

A Georgia Egyetem szakemberei egyedi módszert kínálnak azoknak a leszokni vágyó dohányosoknak, akiknek a létező leszoktató módszerek közül egy sem vált be. „Öblögessenek naponta, vagy amikor szükségét érzik, limonádéval” – mondja az egyetem munkatársa, majd elmagyarázza, hogy ez a limonádé glükóztartalma miatt lehet hasznos.

„A glükóz egy csodálatos anyag: a nyelvvel érintkezve javítja nem csak a koncentrációképességet, hanem az önkontrollt is.” A kutatók mindezt néhány nagyon egyszerű teszttel és jó pár önként vállalkozó egyetemistával bizonyították, akiket a vizsgálathoz két csoportra osztottak. Míg az egyik csoport valódi cukorral édesített limonádét kortyolhatott, addig a másik édesítőszerből készített italt kapott.

Kiderült, hogy, akik a valódi cukros limonádét itták, gyorsabban reagáltak, ráadásul még az önkontrolljuk is nagyobb volt. „Sokan azt hiszik, hogy a cukrot le kell nyelni ahhoz, hogy érezzük a jótékony hatásait, a vizsgálatunk szerint elég, ha csak a nyelvünkhöz érintjük.”

És hogy jön képbe a leszokás? Nos, a szakemberek végeztek egy másik tesztet is, mellyel során túlórázó, későig fennmaradó egyetemistákat vizsgáltak hasonló módon. Kiderült, hogy a cukros ital segített háttérbe szorítani az otthon és a szabad délután utáni vágyakozást. Azok, akik ilyen limonádét ittak, könnyebben koncentráltak a céljaikra, és ez a dohányosok esetében is sikeres módszer lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik