Élet-Stílus

Ezért fáj a terhes nők gyomra

Az állapotos nők csaknem 80 %-át érinti ez a kellemetlen tünet, melynek több oka is lehet.

Nagyanyáink szerint azért fáj egy terhes nő gyomra, mert nagy haja lesz a gyereknek. Ez igazán kedves tézis, de a kellemetlen tünetek kiváltó okai ennél sokkal racionálisabbak. Egyrészről hormonális, másrészről mechanikus okok is kiválthatják a fájdalmat. Kismama testében végbemenő hormonális változások miatt a gyomorszáj izmai meglazulnak, így a gyomor savtartalma kiszivároghat a nyelőcsőbe.

Ez pedig kelletlen, égő érzést okok. A gyomorfájdalom másik alapvető kiváltó oka a méh megnövekedése, melynek következtében a méh felfelé nyomja a gyomrot, így annak tartalma a nyelőcsőbe kerülhet.

Figyeljünk az étrendünkre

A gyomorsav nyelőcsőbe szivárgása nem jelent különösebb veszélyt sem a magzatra sem az édesanyára, de mindenképpen érdemes kezelni, hiszen igen erős fájdalommal járhat. A helytelen táplálkozás, a fűszeres és zsíros ételek, kávé és szénsavas üdítők fogyasztása tovább növeli a panaszok gyakoriságát. Mielőtt gyógyszerhez nyúlnánk, gondoljuk át, hogy miképpen táplálkozunk, és ha kell, változtassunk az étrendünkön.

Ha szeretné megtudni, mit ehet és mit nem, kattitntson ide.

Forrás:

Ezért fáj a terhes nők gyomra (Vitaminsziget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik