Élet-Stílus

Tök jó szórakozás

Érdekes módon nálunk a Halloweent sokan csupán egy buta amerikai szokásnak tartják. Valójában pedig a Mindenszentek előestéjén – azaz október 31-én – esedékes beöltözős mulatság és házról-házra járás kelta gyökerekre nyúlik vissza.

Az egykor Európában lassan feledésbe merülő, ma azonban világszerte népszerű hagyományban különböző vallások (ideértve a kereszténységet is) hitvilága jelenik meg.

Az ünnep legismertebb jelképe a töklámpás. Az eredeti monda szerint ezt egy Jack nevű részeges kapta az ördögtől, hogy lelke megtalálja maga útját – ugyanis sem a pokolba, sem a mennyországba nem kerülhetett. Nagy szerencsénkre ez a szimbólum kerek volta miatt a legtöbb állatot remekül elszórakoztatja. Mint az képgalériánk bizonyítja, a narancssárga csoda multifunkcionális – lehet eledel, játszótárs, labda, búvóhely, zsákmány, fejtörő, egy biztos: feldobja a hangulatot a rácson túl!

Maga az ünnep nem felnőtteket és gyerekeket egyaránt mulattat – már ha jelentéstartalmából elvesszük, ami számunkra értékes-érdekes és esélyt adunk neki. Szerintem csupán az is elég, ha a gyermekeinket lefoglalja a készülődés és ma este jól érzik magukat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik