Élet-Stílus

Megelőzi a cukorbetegséget a metrózás?

metro-3-as(960x640)(1).jpg (metró, 3-as metró)
metro-3-as(960x640)(1).jpg (metró, 3-as metró)

A serdülőknek különösen jót tesz az utazással járó rázkódás.

Az egész test vibrációja a serdülőkben javítja a prediabéteszes állapotot, drámaian csökkentve a gyulladást, a vércukorszintet és az olyan tüneteket, amilyen például a gyakori vizelés.

A kísérletet olyan egereken végezték, amelyek evési szokásai hasonlítanak a túl sokat evő serdülőkéire, akik elindultak a diabétesz felé vezető úton – írja a Science Daily. A kísérlet során nyolc héten át naponta 20 percig egésztest-vibrációnak tették ki az egereket, s ennek hatására helyreállt a fő gyulladáskeltő és gyulladásellenes mediátorok egyensúlya, ráadásul a vér átlagos glükóztartalmának mutatója jobban csökkent, mint a gyógyszerek hatására – ismertette eredményeiket dr. Jack C. Yu, a Georgia Egészségtudományi Egyetem plasztikai sebészeti szekciójának vezetője.

Az eredményeket a Kínai Származású Plasztikai Sebészek Világkongresszusán mutatták be, és a kísérlettel az átlagos amerikai tinédzsert modellezték, aki túl sokat eszik. “A zsírégetés egyetlen módja a testmozgás. A vibrációval mi rázogatjuk a személy csontjait, ahelyett, hogy az izommunka tenné ezt. Ez nagyon hatékony módja a csont “becsapásának”, amely ilyenkor úgy érzékeli, hogy testmozgást végzünk” – mondta dr. Yu a vibráció hatásmechanizmusát.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Forrás:

Megelőzi a cukorbetegséget a metrózás? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik