Élet-Stílus

Halott állatokból készít cipőt

patacipő (patacipő, )
patacipő (patacipő, )

Meglepő, de a német dizájner „alkotásaiért” sokan rajonganak. Többek között Lady Gagának is tervezett már.

Pedig azok, akik csak egyszer is belebújtak már Iris Schieferstein nem mindennapi cipőibe, egytől-egyig állítják, olyan, mintha „fél lábbal a sírban” lennének. És ez egyáltalán nem áll távol a valóságtól. A német dizájner specialitása az, hogy egykor élő állatok bőrét használja alkotásaihoz: legyen az cipő vagy épp bútordarab.

„Az alapanyagot nagyrészt az itteni hentestől szerzem be. Néha megkérem, hogy a vágott állatok közül tegyen félre nekem egyet-egyet, egészben. Ilyenkor az én dolgom, hogy a szőrt és a bőrt egyben eltávolítsam a testről és kipucoljam belőle a húsmaradványokat. Nem valami gusztusos munka, de szükséges, mert csak a ki- és előkészített bőröket erősíthetem a cipőkre.”


Forrás: iris-schieferstein.de

Iris egy vele készült interjúban mesélt arról is, hogy kezdetben sokan támadták a „művészete” miatt. „Igen, sokan bántottak, de amikor elmondtam, hogy a kezdet-kezdetén az utcáról szedtem össze az „alapanyagot” és most sem miattam ölik le az állatokat, megnyugodtak” – mondja. És, hogy honnan az ötlet? „Nagyon szeretem a lovakat és szeretem a cipőket is, ezért úgy gondoltam, jó ötlet lenne ötvözni a kettőt. Az első cipőim igazi lópatából készültek, mert az volt a vágyam, hogy emberi lábakon lássam viszont a lovak gyönyörű járását.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik