Élet-Stílus

Csipkebogyó: barátunk a hidegben

csipkebogyó (csipkebogyó, )
csipkebogyó (csipkebogyó, )

Igazi vitaminbomba, így nem csoda, hogy nagy hagyománya van a tradicionális orvoslásban.

A csipkebogyó a vadrózsa és a japán rózsa gyógyhatású áltermése, népies nevei: csipke, csitkenye, hecsedli.

Igazi vitaminbomba

Bár a csipkebogyóban igen sok A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található, legfontosabb hatóanyaga mégis a természetes C-vitamin, mely részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

Mindezek mellett a csipkebogyó segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. Javítja a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vérnyomást, valamint elősegíti az emésztést. Jó hatással van a szív egészségére, illetve az általános egészségi állapotra. Extrém lúgos kémhatású, így segít visszaállítani a szervezet természetes sav-bázis egyensúlyát. Tápértéke akkor a legmagasabb, ha leszedése után azonnal felhasználjuk.

Készítsünk teát belőle!

A csipkebogyót gyógytea, gyümölcsbor, szörp, vagy lekvár készítésére is használhatjuk. A csipkebogyóból hideg eljárással készített italok nagyon sok C-vitamint tartalmaznak, rendszeres fogyasztásukkal nagyban növelni tudjuk a szervezet ellenállóképességét. Alkalmas még saláták, gyümölcssaláták ízesítésére, vagy bólé készítésére is.

Ha szeretné tudni, hogy készül a tea, kattintson ide.

Forrás:

Csipkebogyó: barátunk a hidegben (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik