Élet-Stílus

A pornóról tanítanának az általános iskolában

internet-gyerek (internetező gyerek)
internet-gyerek (internetező gyerek)

A szakemberek szerint erre azért van szükség, hogy a kisiskolásoknak ne legyenek irreális elvárásaik.

Szomorú, de igaz, hogy manapság – az internet közreműködésével – már kisiskolások is lehetnek pornófüggők. Egy brit  felmérés szerint a 10-12 évesek nagy része már találkozott az interneten felnőtt tartalommal és a gyerekek között vannak olyanok is, akik annak ellenére, hogy szexuálisan egyáltalán nem aktívak, rendszeresen néznek pornóvideókat.

A Plymouth Egyetem pszichológusai aggódnak az eredmények miatt. Szerintük az, ha valaki ilyen fiatalon a pornófilmek rabjává válik, komoly nehézségeket okoz majd a felnőtt életében. Többek között irreális elvárásai lehetnek a valós szexet illetően, ami a későbbiekben frusztrációt okozhat – állítják.

„A gyerekeink egy szexuálisan túlfűtött világban élnek, ahol a plakátokról, az internetről de még a rajzfilmekből is a szex köszön vissza. Kötelességünk őket megtanítani arra, hogyan választhatják szét a hasznos, a haszontalan, a túlzó és a valótlan információkat a témában” – mondja egyikük, aki szorgalmazza azt is, hogy a kicsiket iskolai tanórákon okosítsák ki a pornográfiáról is.

Vannak azonban, akik szerint a képzés helyett az elzárás lenne a tökéletes megoldás: néhány szülői és civil szervezet már évek óta szeretné, hogy az interneten szabályozva, de legalábbis szigorítva legyen a felnőtt filmekhez való hozzáférés. „Nem egy olyan diákom volt, aki véletlenül bukkant ilyen tartalomra és felzaklatva hívott fel azzal, mit látott” – mondja egy általános iskolai tanár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik