Élet-Stílus

Iskolatársát mentette meg a 11 éves

hamburger (hamburger, )
hamburger (hamburger, )

A kis Daniel bátyjától tanulta az életmentő módszert.

Senki sem gondolta volna, hogy a néhány mozdulat, amit Daniel Cunningham bátyja a testvérének „poénból” megtanított, egyszer majd életet menthet. Pedig így történt. A kisfiú a New York-i Blue Mouintain Általános Iskolában vette nagy hasznát a Heimlich-féle műfogásnak, amikor 11 éves osztálytársa közvetlenül ebéd után fuldokolni kezdett.

Emerson Alcock éppen egy hamburgert evett, amikor a szendvics egy nagyobb darabja a torkán akadt. A kisfiú alig kapott levegőt és pánikba esett, ekkor lépett közbe Daniel. Miközben egy osztálytársukat elküldte felnőtt segítségért, kipróbálta a bátyjától tanult, kifejezetten fuldoklásos esetekre kitalált módszert Emersonon. A módszer szerencsére bevált, a pórul járt kisfiú torkából kiszabadult a félrenyelt falat. Mire a nővér megérkezett, az ijedtségen kívül más baja nem volt.

Danielt az iskola igazgatója megjutalmazta lélekjelenlétéért, mint mondta, az iskolában igyekeznek arra nevelni a gyerekeket, hogy vészhelyzetben tegyenek meg minden tőlük telhetőt, hogy segítsenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik