Élet-Stílus

A balerinacipő tönkreteszi a sarkat

cipő (női cipő, )
cipő (női cipő, )

Csakúgy, mint magas sarkú társaik, a teljesen egyenes talpú cipők is ortopédiai elváltozásokat okozhatnak.

Bár manapság elsősorban arról hallani, hogy milyen károkat okoz a magas sarkú cipők rendszeres viselése, sajnos a balerinacipőket sem kell félteni. Dr. Imre Zsuzsanna, a Harmónia Gyógyászati Centrum reumatológus szakorvosa figyelmeztet, ezek sem egészségesek, sőt! Az egyenes talpú lapos cipők tartós hordása erős sarokfájdalmat okozhat olyan szinten, hogy akár a reggeli felkelésnél egy rövidebb ideig még csak talpra sem tud állni az ember.

Ennek oka, hogy a lapos talpú cipőkben túlfeszül az Achilles-ín, a talp pedig nem kapja meg az egészséges járáshoz szükséges ingert. Arról már nem is beszélve, hogy ha egy cipőnek túl vékony a talpa, akkor a sarokgumó túlterhelődik és fájdalmassá válik, a járás okozta ütődések pedig közvetlenül érik a gerincet.

Mit tehetünk a lábaink egészségéért?

A szakember szerint fontos, hogy az adott problémát mielőbb felismerjük és orvoshoz forduljunk. Ám a sarokfájás egyes típusai – saroksarkantyú, sarokcsontkinövés, sarokfájdalom, Achilles-ín fájdalom – mind olyan kórképek, amelyekkel szembekerülve a szakemberek gyakran sok-sok kezelési próbálkozás után széttárják a karjukat, és közlik, hogy ezzel együtt kell élni. Legfeljebb fájdalomcsillapítókat, talpbetét viselését, különféle sok alkalmas fizioterápiás kezeléseket vagy kétséges kimenetelű, hosszadalmas felépüléssel járó műtétet javasolnak.

Van megoldás

Még mielőtt kés alá fekszünk, hogy megszabaduljunk az állandó fájdalomtól, jó ha tudjuk, hogy már itthon is elérhető az úgynevezett lökéshullám terápia, ami kifejezetten ízületi bántalmak, talp- és sarokfájdalom esetén hoz tartós javulást.

Dr. Imre Zsuzsanna elmondja, hogy a kezelés eredményét már mindössze öt alkalom után érezni. A terápia gyors, szövődménymentes, természetes eljárás, ami segíti a gyógyulási folyamatokat. Az egyes kezelések rövid ideig (kb. 7 percig) tartanak, de a hatásuk hosszú távon érezhető.

Ha a kezelésről szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik