Élet-Stílus

Fénnyel a szőr ellen

mezítláb (mezítláb, futás, )
mezítláb (mezítláb, futás, )

A rövid életű és macerás szőrtelenítési módszerek helyett, villanófénnyel tehetjük simává a bőrünket.

A tartós szőrtelenítési módszerek közül elsőként a lézeres szőrtelenítés jelent meg. A technológia amellett, hogy meglehetősen fájdalmas, időigényes is. Ezt követte az IPL (intense pulse light), vagyis a villanófényes szőrtelenítés, ami olcsóbb, gyorsabb és ráadásul kevesebb fájdalommal is jár, mint lézeres testvére.

Mindkét eljárás a bőrfelület és a szőr színének kontrasztjára épül (világosabb bőr, sötétebb szőr), ezért többnyire európai nőknek és uraknak nyújt tartós megoldást. >

Hogy működik?

A nagy energiájú villanófény a szőr pigmentjében, a melaninban hővé alakul át, s a növekedési (anagén) stádiumban lévő szőrtüszőket kiégeti. A szétroncsolódott szőrszál 1-2 hét múlva kihullik, s az elsorvadt szőrgyökér nem termel több szőrt. Persze a szőrtüszőknek csak egy része (kb. 20-30%-a) van ebben a periódusban, emiatt a tartós hatás eléréséhez több IPL kezelés szükséges, szünetekkel körülbelül 6-10 darab.

A szőrzet egyébként már 1-2 alkalom után gyengébb és ritkásabb lesz a szőr, 4-5 hónap alatt pedig akár 90%-os szőrzetcsökkenést érhetünk el.

Miért jó még?

Amellett, hogy tartós és fájdalommentes, az IPL szőrtelenítés ráadásul biztonságosabb is. Nem károsítja ugyanis a bőr felületét, nem kell bajlódnunk a begyulladt szőrtüszőkkel vagy a szőrbenövéssel. Mindemellett a kezelés közbeni fényhatás csökkenti a bőrhibákat, a pigment- és májfoltokat.

Ha szeretne még többet megtudni az IPL módszerről, kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik