Élet-Stílus

Újszülöttet mentett a hajléktalan

síró-baba (síró baba)
síró-baba (síró baba)

A kislány négy héttel előbb érkezett, és az életét egy montanai stopposnak köszönheti.

Keaton Mason és vőlegénye mindössze 15 percre voltak otthonuktól, amikor a szülés beindult. A kislányuk egy hónappal a kiírt időpont előtt döntött úgy, hogy itt az idő, ezért készületlenül érte a szülőket, akik pánikba estek, azonnal megálltak az út szélén és hívták a mentőket.

Miközben a segítség útnak indult, a szülés annyira előrehaladt, hogy Keaton végül az autójuk anyósülésén szülte meg gyermekét. Az igazi sokk pedig csak ezután következett, a kislány ugyanis elkékült egyrészt az erőlködéstől, másrészt azért, mert a köldökzsinór a nyaka köré tekeredett, és emiatt nem kapott levegőt.

Jennifer Morris, a mentős diszpécser, aki a szülés ideje alatt gyakorlatilag végig telefonos kapcsolatban volt az apával, elmondta, borzasztó érzés volt telefonon keresztül hallgatni az eseményeket. „Az anya torkaszakadtából üvöltötte, hogy a babája kék, és hogy nem lélegzik” – emlékezett vissza.

A csoda ezután következett, ugyanis az út szélén, „a semmiből” hirtelen megjelent egy stoppos, aki nyugtatni kezdte a nőt, átvette a csecsemőt, és higgadt mozdulatokkal megszabadította a köldökzsinórtól. Majd masszírozni kezdte a kislány nyakát és mellkasát, aki ezután lélegezni kezdett.

„El se hiszem, hogy ott volt. Sikerült azonnal megnyugtatnia – mesélte a fiatal anya, majd hozzátette, hogy a hosszú hajú, szakállas férfi segített újszülöttjén is. – Biztosított róla, hogy minden rendben lesz, végig nyugodt volt, és ez minket is megnyugtatott.”

Mire a mentők kiértek, a hajléktalan férfi már messze járt: Montanából tartott a floridai Jacksonville-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik