Élet-Stílus

Több száz kilométerről talált haza egy cica

cica (macska, )
cica (macska, )

Négy megyén át gyalogolt az elkóborolt jószág, mire hazaérkezett munkácsi gazdájához.

A Munkácson lakó Tamara nem tudta kire hagyni Kuzma névre hallgató macskáját, ezért kénytelen volt magával vinni, amikor rokonlátogatásra utazott podóliai hozzátartozóihoz. Egyik este a kandúrt hiába keresték a szállásuk udvarán: Kuzma szőrén-szálán eltűnt.

 

Gazdája szomorú szívvel utazott haza, és már elkönyvelte magában a súlyos veszteséget, amikor tíz nap elteltével fülsiketítő nyávogás kíséretében berontott a lakásba az elkóborolt kedvenc. Tamara elmondása szerint, bár rendkívül csapzott volt, lefogyott, és a lábait sebek borították, kitörő örömmel ugrott a nyakába, és össze-vissza nyaldosta az arcát, amit korábban sohasem tett.

Miután Kuzma kandúr jóllakott, csaknem egy hétig aludt egyfolytában, jóformán csak enni kelt fel – adta hírül a Novini Zakarpattya hírportálja. Zoológusok szerint az ehhez hasonló hazatalálások nem ritkák a macskák körében. A tapasztalatok alapján azt feltételezik, hogy a kutyákhoz hasonlóan kivételes szaglásuk segítségével képesek megtalálni akár hihetetlennek tűnő távolságokból is a megszokott otthonukhoz vezető utat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik