Élet-Stílus

A National Geographic ajánlja a 2-es villamost

2-es villamos (villamos, )
2-es villamos (villamos, )

A Duna mellett futó villamosvonal bekerült a világ tíz legszebb villamosvonala közé.

Szebb, mint a lisszaboni 28-as és az amszterdami 2-es, sőt megelőzi még a berlini 68-as villamos vonalát is. A budapesti 2-es villamos így lett a hetedik azon a National Geographic listán, ami eredetileg a magazin „Journeys for Lifetime” (Életre szóló utazások) című könyvében jelent meg.

Az ajánlás szerint azoknak a turistáknak érdemes felpattanniuk a pesti 2-esre, akik szeretnék látni a Parlamentet és a Budai Várat a távolból. A magazin még azt is elárulja, hogy a legjobb kilátásért a villamos Duna-felőli oldalára érdemes ülni.

A lista dobogós helyeit az amerikai kontinens gyűjtötte be: míg a bronzérmet egy New Orleans-i, addig az ezüstérmet egy seattle-i vonal kapta. Az első helyet Észak-Amerika leghosszabb villamosvonala szerezte meg, a torontói 501-esnek köszönhetően.

Futópályákban is jók vagyunk

Míg a National Geographic a villamosvonalakat, addig az Irish Times bloggere a világ legjobb városi futóhelyeit értékelte, és bármilyen meglepő, ezen a listán is szerepel a magyar főváros. Sőt, mi több, az Urbanista blog szerint az első ötbe került  Margit-sziget festői környezetének, a futópályának és a vízilabdának köszönheti sikerét.

Az Irish Times szerzője ugyanis ezeket emelte ki cikkében, amelyben a budapesti Margit-sziget együtt szerepel a londoni Hyde Parkkal, a Los Angeles-i Silver Lake-kel és a Sydney-ben található Dover Heights-szel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik