Élet-Stílus

Gyűrű segíthet a leszokásban

leszokás (leszokás, )
leszokás (leszokás, )

Az ékszert egy olyan dizájner tervezte, akinek édesapja tüdőrákban halt meg.

„Ha már mindent kipróbáltál és semmi sem segít, akkor kötözd össze az ujjaidat” – hallja sok leszokni vágyó dohányos. A módszer pedig – bármilyen bizarrnak tűnik- hatásos. Legalábbis Grant Penfield szerint, aki a kijelentésre alapozva tervezett egy ékszert leszokáshoz.

A kis műanyag duplagyűrű azért hatékony, mert egyrészt megakadályozzák a viselőjét abban, hogy szétnyissa az ujjait és közé vegye a cigarettát, másrészt állandó viselése mindig arra emlékeztet, hogy le akarunk szokni.

Penfieldet a leszoktató eszköz megalkotásában egyébként saját tapasztalat inspirálta: ő ugyanis édesapja gyűrűjének köszönhetően szokott le az italról. „Édesapám erős dohányos volt és emiatt halt meg 48 évesen, tüdőrákban. Minden ingóságát rám hagyta, többek között egy aranygyűrűt is. Folyton hordtam, még akkor is, ha csak az ujjam hegyére tudtam felhúzni, hogy édesapámra emlékeztessen. De történt valami más is: valahányszor a pohár után nyúltam, a kis ékszer folyton nekiütődött a pohárnak és csilingelt, így emlékeztetett arra, hogy nem jó, amit csinálok” – meséli.

A férfi végül felhagyott az itallal és úgy gondolta, tapasztalatával másoknak is segíthet. És valóban, az átszámolva mindössze 2500 forintba kerülő gyűrűk a megkérdezett 100 dohányos 94 százalékának segített kevesebbet dohányozni.

Nézzen képet az ékszerről itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik