Élet-Stílus

A nők tényleg spórolósabbak

malacpersely (persely, )
malacpersely (persely, )

Egy friss felmérés szerint többször tesznek félre, ráadásul ha már félretettek, kevesebbszer „csapolják meg” az aranytartalékot.

Sokfélék vagyunk, vásárlási szokásainkat tekintve is. Van, aki például mindig tudja, hogy hol vannak a legjobb leárazások, és a hétvégi bevásárlásnál is alaposan megnézi, mi kerül a bevásárlókosárba. És olyan is van, aki nem tud ellenállni a legújabb kollekciónak, és a pénztárcája a hónap végén általában üresen tátong.

A spórolás – bármennyire furcsának tűnhet elsőre – a nőknek megy jobban. Legalábbis ez derült ki a CIB Bank Malacpersely elemzéséből, melyben közel 100 ezer, rendszeres megtakarítási számlát használó ügyfél vett részt. Ebből kiderül, hogy 32 százalékkal több nő nyitott olyan számlát, ami a megtakarítások növelését célozza, mint férfi.

A bank felméréséből az is kiderül, hogy a hölgyek nemcsak nagyobb számban képviseltetik magukat a rendszeres megtakarítók táborában, de több alkalommal is tesznek félre, mint férfitársaik, ráadásul ritkábban vesznek ki pénzt ezekről a megtakarítási számlákról. A felmérés alapján tehát kijelenthetjük, hogy a nőkre sokkal inkább jellemző a rendszeres takarékoskodás, mint a férfiakra.

Megtakarítási tippek szenvedélyes vásárlóknak

1. Diétáztasd kiadásaid! Ahogy a szorosabbra húzott nadrágszíj magabiztosabbá tesz a tükör előtt, úgy növelheti pénzügyi biztonságérzeted, ha kontroll alatt tartod a kiadásaidat.

2. Legyél lelkes megtakarító, ne pénzügyi aszkéta! Tűzz ki jutalmazó „mérföldköveket” megtakarítási céljaid felé haladva, és a megtakarítás nem lesz többé szomorú kötelesség.

3. Kezd kicsiben. Ahogy egy kis napi testmozgás lendületbe hoz, úgy nyerhetsz pénzügyi fittséget már kis megtakarításokkal is.

4. Egy jól elkészített költségvetés a családi pénzügyek kincses térképe. Utat mutat megtakarítási célodhoz. Ragadj hát tollat és papírt Te is!

5. Ne hagyd táskák, fiókok mélyén kallódni fémpénzeid. Ha tudatosan egy helyre gyűjtöd őket, Te is megláthatod: ami csak fillérnek tűnt, hamar megtakarítássá gyarapodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik