Élet-Stílus

Az alkohol jobb szülővé tesz?

Egy felkavaró, friss jelentés szerint a Nagy-Britanniában élő szülők ötöde úgy gondolja, az alkoholfogyasztás jobb szülővé teszi őket.

Sokkoló eredménnyel zárult a 4Children nevű szervezet felmérése: arra ugyanis még a szakértők sem számítottak, hogy az általuk megkérdezett szülők közül, 10-ből 6-an majd nemmel válaszolnak arra a kérdésre, hogy az italozás (vagy a droghasználat) befolyásolja-e őket a gyereknevelésben.

A válaszokból kiderült, hogy a brit szülők egy jelentős hányada, 7 százalék minden nap fogyaszt valamennyi alkoholt és szinte kivétel nélkül úgy érzik, hogy az ital jobb szülővé teszi őket, vagyis javítja a szülői képességeiket. A két nem közül elsősorban a férfiak azok, akik a pohár után nyúlnak, miután megszületik első gyermekük.

Hogy mégis miért csinálják? Nos, a válaszok alapján főleg a stressz miatt, a szülők nagy része így próbálja meg enyhíteni azt a nyomást, amit egy gyerek felnevelése tesz rájuk. Mark Benett, a 4Children igazgatója az Independent nevű lapnak azt nyilatkozta, a rendszeres alkoholfogyasztásnál is nagyobb probléma, hogy a szülők nem veszik észre mikor válik életük szerves részévé az alkohol. Először csak egy pohárkával isznak, aztán egyre többet és többet.

A jótékonysági szervezet épp ezért most az alkoholfogyasztás veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet, méghozzá egy országos kampány keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik