Élet-Stílus

Magától lebomlik a jövő sportcipője

A cipők talpa biológiailag lebomló műanyagból készül, míg felsőrészük organikus pamutból és lenvászonból.

A német Puma sportmárka úgy szeretne felzárkózni a legfőbb vetélytársai (a Nike és az Adidas) mögé, hogy a környezetvédelem éllovasává válik. Épp ezért 2013-ban olyan kollekcióval rukkolnak elő, melyben a sportcipők, a trikók és a melegítőfelsők, sőt a táskák is újrahasznosított műanyagból készülnek, szolgálati idejük lejártával pedig vissza lehet vinni őket az üzletbe.

Míg a cipők talpa biológiailag lebomló műanyagból készül, addig a felsőrészük organikus pamutból és lenvászonból, ami miután az aprítógép feldarabolta néhány hónap múlva komposzttá válik.

“Úgy döntöttünk, hogy számunkra a fenntarthatóság az elsődleges irányvonal” – mondta a Reuters hírügynökségnek adott interjúban Franz Koch, a vállalat elnöke, arra a kérdésre, hogy az újítás vajon fellendíti-e a vállalat eladásait. “Szeretnénk hozzájárulni egy jobb világhoz, ugyanakkor némi versenyelőnyre is igyekszünk szert tenni” – adott hangot az elnök azon reményének, hogy a fogyasztókat vonzani fogják a környezetbarát termékek.

Az elnök hozzátette azt is, hogy a “biológiailag lebomló” jelző egyáltalán nem jelenti azt, hogy a termékek nem tartósak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik