Élet-Stílus

Kedvencükre áldozták nászútjukat

bulldog (bulldog, )
bulldog (bulldog, )

Egy brit házaspár életmentő operációra cserélte a világkörüli útját.

A Dél-Wales-ben élő friss házaspár az esküvőt megelőzően kezdett spórolni: az volt a céljuk, hogy annyi pénzt gyűjtsenek össze, amiből világkörüli útra indulhatnak, és egy életre elég emléket gyűjtsenek a nászútjukon. Végül 12 ezer font jött össze, ami átszámolva 4,3 millió forint.

Csakhogy az esküvőt követően mégsem indultak nászútra, kiderült ugyanis, hogy kedvencük, az 5 éves amerikai bulldog, Teeto halálos beteg. A kutya rákja az egész jobb első végtagján elterjedt, így csak egy operációval és hosszadalmas kemoterápiás kezeléssel tudták megmenteni az orvosok.

“Bármikor elmehetünk majd nászútra, ha újra összespórolunk annyi pénzt, de ugyanolyan kutyánk, mint Teeto nem lesz még egy” – mondta az újsütetű feleség, Clare Morgen a BBC-nek. “Minden lehetségeset meg akartunk tenni, hogy Teeto még sokáig lehessen velünk.”

A komplikált műtétet, mely során az orvosok eltávolították Teeto teljes jobb első lábát, és az azt követő kemoterápiát a pár a nászútra félretett pénzből állta. Ennek köszönhetően a bulldog ma már – ha három lábon is –, de jó egészségnek örvend és az orvosok szerint még jó néhány évet élni fog majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik