Élet-Stílus

A világ legfurcsább cipője

Egyszerre két tervező is kellett ahhoz, hogy elkészüljön a cipő, amiben képtelenség járni.

A holland dizájner, René van den Berg és a művész Leanie van der Vyver azért fogott össze, hogy cipő formában létrehozzák véleményüket a ma uralkodó szépségtrendekről. Ez lett a „Scary Beautiful”, vagyis az „Ijesztően szép” névre hallgató magas sarkú, amiben csak egy dolgot nem lehet: járni.

A cipő tulajdonképpen nem is cipő, hanem két masszív sarok, amibe a viselőjének ráadásul fordítva kell belebújnia. A cipő szára a sípcsontot támasztja, amitől a járás csak még nehezebb és groteszkebb lesz.

Persze ez nem véletlen. A darabot a tervezői nem arra szánták, hogy milliók rohangáljanak ebben: egyszerűen ilyen formában fogalmazták meg nemtetszésüket az uralkodó szépségtrendekkel kapcsolatban. Nem meglepő, hogy egy kifejezetten dizájnereket célzó versenyen díjat is nyertek vele.

Van der Vyver egyébként elismerte, hogy elküldte a cipő terveit az extrém ruhadarabjairól híres Lady Gagának, de egyelőre nem kapott visszajelzést arról, hogy az énekesnő következő klipjében felhasználja-e a különös darabot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik