Élet-Stílus

A túl nagy tisztaság nem okoz allergiát

Megcáfolták azt a széles körben elterjedt mítoszt,hogy az allergia rohamos terjedéséért a túlzott higiénia és a steril környezet tehető felelőssé.

Az új tanulmány szerit a mikrobiális “régi ismerőseinkkel” történő kevesebb érintkezés lehet az egyik alapvető kiváltó oka nem csak az allergia rohamos terjedésének, hanem az olyan súlyos krónikus gyulladásos betegségeknek is, mint az egyes típusú diabétesz, vagy a szklerózis multiplex, mivel ezek a betegségek mind az immunrendszer nem megfelelő szabályozásából erednek.

“Helytálló a korábbi felvetés, miszerint a mikrobiális környezettel történő érintkezés rendkívül fontos szerepet játszik az immunrendszer szabályozásában, azonban nem állja meg a helyét az a széles körben ismert elmélet, mely szerint a tisztább, sterilebb otthonokban élő gyerekek körében nagyobb az allergia és az asztmás megbetegedések előfordulási aránya” – közölte Sally Bloomfield professzor, a London School of Hygiene munkatársa, a tanulmány egyik szerzője a Liverpoolban tartott Fertőzés Megelőzés 2012 elnevezésű konferencián.

Dr. Rosalind Stanwll-Smith, a London School of Hygiene kutatója és a tanulmány másik szerzője szerint sem helyes a túlzott sterilitással összefüggésbe hozni az allergia és az egyéb krónikus gyulladásos megbetegedések kialakulását, mivel ez sok esetben ahhoz vezethet, hogy a szülők szándékosan kiteszik magukat és gyerekeiket olyan kórokozóknak, amelyek akár komoly betegségeket is okozhatnak.

Ha kíváncsi, mivel magyarázható az allergia terjedése, kattintson ide.

Forrás:

Nem a túl nagy tisztaság az allergia oka (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik