Élet-Stílus

Egy koktél miatt távolították el a gyomrát

koktél (koktél)
koktél (koktél)

A 18 éves lancasteri lánynak csak így tudták megmenteni az életét.

Gaby Scanlan 18. születésnapját ünnepelte egy Lancasterben lévő bárban, épp koktéloztak, amikor barátai arra lettek figyelmesek, hogy a lány fuldoklik. Azonnal mentőt hívtak hozzá, kórházba került, ahol az orvosai kiderítették, hogy a koktéllal fogyasztott folyékony nitrogén miatt átlyukadt a gyomra.

A sebészek, hogy megmentsék az életét, kénytelenek voltak azonnal eltávolítani a lány gyomrát. A rendőrség beszámolója szerint még mindig életveszélyes állapotban van kórházban, de az állapota stabil.

A balesetet követő vizsgálatok kiderítették, hogy a lány súlyos sérüléseit egy „Pornósztár Martini” névre keresztelt koktél okozta, amit a látvány kedvéért folyékony nitrogénnel szervíroznak. Az anyag mínusz 196 Celsius-fokon cseppfolyósodik, és egy ideje már népszerű gyors étel- és italfagyasztó módszernek számít a világ minden pontján.

A folyékony nitrogént csak hűtésre szabad használni, ha a szájba vagy a gyomorba kerül, komoly sérüléseket okozhat. Megfagyaszthatja a száj, a torok és a gyomor néhány részét, égési sérüléseket okozhat és károsíthatja a szöveteket is. A folyadék emellett a gyomorba érkezve felforrhat, szöveti károsodást, olykor átlyukadást eredményezve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik